Plánování svatby krok po kroku

Zasnoubili jste se a oba už se nemůžete vašeho velkého romantického dne dočkat? Nedivíme se! Čas před svatbou je plný vzrušení, emocí i motýlků v břiše. A u nás v salonu občas vidíme, že je to taky čas ma-lič-ko náročný. Je totiž tolik věcí, na které musíte myslet a které musíte naplánovat!

Pokud jste k zásnubám nedostaly darem také superschopnou koordinátorku, zkusíme vám to trošku ulehčit my! Tak pojďme, pěkně krok za krokem…

Ujasněte si, co chcete

A ujasňujte si to ideálně společně :) Jakou svatbu si představujete vy? A jakou váš partner? Tím by plánování svatby mělo začít. Je to boho svatba na louce, se slavobránou s lapači snů, na samotě u lesa? Nebo je to spíš příjezd v kočáře taženým lipicany a velkolepá svatba na zámku? Prvním (a celkem zásadním) krokem bude dostat vaše představy do bodu, ve kterém se střetnou. Pak můžete vesele vymýšlet dál.

Kdy se to celé odehraje?

Tohle se může zdát jednoduché, že? Ale - k načasování se váže mnoho věcí. Co váš rozpočet - nebude třeba ještě chvíli šetřit? Jak dlouho bude trvat výběr (a následně úprava), aby byly šaty dokonalé?? A co vysněné místo konání - mají v plánovaném termínu volno? Svatební přípravy často vyžadují více času, než byste čekali. A není nic horšího, než řešit věci na poslední chvíli, v rychlosti a stresu (vrásky navíc nechceme!).

!TIP! Chcete ohledně nejkrásnějších míst pro svatbu trochu inspirovat? Mrkněte na naši oblíbenou stránku Amazing Places.

Rozpočet

Chápeme, že skoro každá nevěsta touží po nádherné svatbě se vším všudy. Vždy si ale dobře promyslete, jaké jsou vaše reálné možnosti. Pokud vám rodiče chtějí přispět, super. Tady ale stud stranou - pobavte se otevřeně o konkrétních číslech. Myslete na jedno - cílem svatby není dostat se do stádia, kdy budete muset pro splněný svatební sen prodat ledvinu. 

!TIP! Angličtina vám nedělá problém? Pak si zkuste zapsat vaše plánované výdaje nanečisto do této super kalkulačky.

Vyberte místo

Máte na svém bucket listu svatbu na Maledivách? Ok, proč ne. Pokud ale chcete slavit obklopeni rodinou a přáteli, možná (samozřejmě jen možná!) by to mohl být trochu problém. Přeprava všech zúčastněných, catering, personál, výzdoba, oddávající… ač to teď možná nerady slyšíte, výběr lokálního místa se zkušeným personálem zkrátka šetří čas, peníze i nervy. Ale my vám tu exotiku brát nebudeme, konečně rozhodnutí je samozřejmě na vás!

Čtěte pozorně reference

Tato rada platí obecně sakumprásk na všechno. Ať už se jedná o místo, cateringovou společnost, svatební salon nebo dopravce. Čtěte recenze, ptejte se na doporučení, zajímejte se. Vyplatí se to. Ve svatební den budete totiž potřebovat mnoho věcí. Starosti navíc to ale rozhodně nejsou! 


Naše milé, toto je jen začátek. První krůčky na vaší nezapomenutelné cestě k oltáři! Jaké jsou ty další? Zůstaňte s námi, brzy budeme pokračovat? Ať je vaše plánování svatby co nejkrásnější!