Koupené nebo půjčené?

Toť věčná předsvatební otázka! Přemýšlíte, jestli zainvestovat, a mít šatičky na památku, nebo si své vysněné na ten velký den “jen” půjčit? Tak se na to dneska společně podíváme…


Svatební šaty bývají bezesporu (stejně jako naše drahá polovička) láskou na celý život. Ten moment, kdy je poprvé uvidíte, a naráz víte, že to jsou ONY! Ta chvíle, kdy se jich poprvé dotknete. Kdy je poprvé oblečete a vidíte svůj odraz v zrcadle! Slzičky v očích a radost… našly jste!

Základem je vždy zvolit kvalitní svatební salon. Jen ten vám nabídne velký výběr šatů z dílny různých designérů, možnost úprav v ceně, výběr kvalitních doplňků a produktů pro nevěstu na místě a v neposlední řadě dokonalý servis. 

A jak je to tedy s půjčením a nákupem?


Půjčené

Salon TYANO má v nabídce k zapůjčení  opravdu velké množství přenádherných a designérských šatů pro všechny ženy světa. Malá, vysoká, tenká, plných tvarů… vybere si každá. Stejně tak nebude mít problém nevěsta milující extravaganci, ta, která preferuje minimalismus, ta, která miluje okázalost i ta, která touží po jemnosti.

Výhody a nevýhody

+ Nižší cena (půjčovné se pohybuje průměrně mezi 10.000 - 20.000 Kč (u velmi luxusních modelů je pak půjčovné vyšší, záleží na typu zvolených šatiček),

+ v ceně máte i úpravu zdarma,

+ stejně tak čištění před a po svatbě (s běžným ušpiněním se počítá, takže se nemusíte vůbec o nic starat).

- Pokud bude vaše svatební veselí divočejší, než jste čekali, a šatičky budou spíše zničené, než běžně zašpiněné, bude je třeba odkoupit,

- malým, ale přesto existujícím rizikem je fakt, že vámi vybrané šaty může předchozí nevěsta zničit, a hledání může začít znovu (nicméně klepeme na dřevo, že nám se toto zatím ještě nestalo).

Koupené

Druhá strana mince. Svatební šatičky v sobě zkrátka nesou notnou dávku sentimentu a emocí. I po letech, když je objevíme ve skříni, stále vidíme náš den před očima, jako by to bylo včera. Tuhle vzpomínku už vám nikdo nevezme!

Výhody a nevýhody

+ Šatičky vám zůstanou na věky věků,

+ skvěle slouží jako srdcový dárek pro další generaci,

+ pokud vás omrzí, můžete je prodat a část investice tak získat zpátky,

+ jsou prostě vaše.

- Vyšší pořizovací cena,

- požadavky na dostatek místa ve skříni,

- šaty si před svatbou musíte sami připravit,

- šaty si po svatbě musíte vyčistit sami a ne každá čistírna svatební šaty přijímá (čištění svépomocí moc nedoporučujeme, protože riziko zničení není zrovna malé).

Výsledek?

  • Často se nevěsty bojí šaty půjčit, protože mají obavy, že se zničí. My samozřejmě nepočítáme s tím, že nám šatičky vrátíte v totožném stavu, v jakém jsme vám je půjčily. Sem tam upadne knoflíček, někdy se zatrhne spodnička nebo vám na sukni skončí kousek svatebního dortu. To vše jsou věci, které dokážeme vyřešit. Stále totiž chceme, abyste si váš velký den opravdu užily. 
  • Pokud ale plánujete adrenalinovější typ svatby - třeba podvodní nebo v divočině, s proskoky hořícím kruhem nebo chůzí po žhavých uhlících, pak bychom asi doporučily šatičky rovnu koupit :) 
  • To stejné platí pro závoj nebo vlečku. Pokud víte, že vás čeká focení ve strništi na poli nebo v hlubokém lese, je lepší doplňky pořídit vlastní.

V konečném důsledku záleží vždy na vás, vašich představách a finančních možnostech. My v TYANO jsme tu od toho, abychom vám poradily a pomohly najít tu nejlepší variantu přesně pro vás. A na to se můžete spolehnout!